Nationale Kunstweek: Kunstpaviljoen op Torenplein!

KUNSTPAVILJOEN

Net als vorig jaar organiseert Stichting Kunst Collectief Barneveld een artistieke activiteit tijdens  de Nationale Kunstweek 2017 om Barneveld op de culturele kaart te zetten. De groep beeldend kunstenaars gaat deze activiteit als kunstestafette vormgeven in een mobiel atelier  dat – anders dan vorig jaar (een bouwkeet) – ditmaal ruim, licht en comfortabel is!

Op het Torenplein in het centrum van Barneveld wordt de hele week gewerkt. Voorbijgangers kunnen via de ramen zien wat er in het atelier gebeurt, maar mogelijk word ook buiten gewerkt.

De bedoeling is dat het KUNSTPAVILJOEN continu in gebruik blijft doordat dat kunstenaars elkaar opvolgen in etappes van 4 uur. Iedere kunstenaar neemt één of meerdere etappes voor zijn rekening. Tijdens zijn/haar etappe is elke kunstenaar vrij het atelier naar eigen inzicht te gebruiken.

Op vrijdag 3 november om 20 uur wordt het Kunstpaviljoen feestelijk geopend door wethouder Didi Dorrestein en dorpsdichters Ernie Kuijer en Gea van Drie

Op zaterdag 4 november organiseren Julia Borsboom en Wilma Terlouw (2 van de deelnemende kunstenaars) een workshop voor nieuwe Barnevelders. Inburgerende statushouders van het Duoproject zullen samen met hun “maatje” gaan werken aan zelfportretten die zaterdag 4 november aan het einde van de dag tot en met zondag 5 november op de glazen wanden van het Kunstpaviljoen worden getoond. Zo krijgen nieuwe Barnevelders EEN GEZICHT.

Maandag is het atelier weer leeg en start de eerste kunstenaar met de eerste etappe. Zaterdag 11 november is de gezamenlijke afsluiting en nemen de kunstenaars het door hen gemaakte werk weer mee naar zijn/haar eigen atelier.

Tijdens de Kunstweek zijn speciale kortingskaarten voor  een bezoek aan  Museum Nairac met een  nieuwe tentoonstelling “FOOD!  Eten in de kunst en design van nu” in het Kunstpaviljoen verkrijgbaar (geldig van 4 t/m 11 november)

zie ook www.kunstcollectiefbarneveld.nl