Kunst in de klas

Het werken met kinderen vormt een welkome afleiding op de eenzame uren die ik in mijn atelier doorbreng. Kinderen in aanraking brengen met kunst vind ik belangrijk, kunst scherpt de zintuigen. Kunst laat mensen en dus ook kinderen op een andere manier naar de werkelijkheid kijken. Kunst zoekt naar authenticiteit, eigenheid. Door met kunst bezig te zijn; zelf iets te maken of te praten over kunst laten kinderen iets van zichzelf zien en ontdekken ze wat zijzelf en anderen mooi of belangrijk vinden.Kunst betekent: goed nadenken, uitproberen, verbanden leggen en keuzes maken. Ik heb verschillende manieren gevonden om hiermee aan de slag te gaan: van korte workshops tot meerdaagse projecten.

In 2006 heb ik de Bikopleiding (BIK betekent Beroepskunstenaar In de Klas) afgerond. Deze posthbo-opleiding geeft mij de bevoegdheid beeldende kunstprojecten te ontwikkelen en uit te voeren in het basis- en voortgezet onderwijs. Recent heb ik mij geschoold in het filosoferen met kinderen over kunst (project ANDERS KIJKEN, project VERDER KIJKEN)

AANBOD KUNSTPROJECTEN: Klik op een van onderstaande afbeeldingen om meer informatie over de betreffende workshop / project.

Workshop Schilderen op Paneel – bovenbouw

Workshop Stempelen op Paneel – onderbouw

Project HELDEN: beeldhouwen met gips

Project ANDERS KIJKEN – filosoferen met kinderen in Museum Nairac

Project VERDER KIJKEN – vervolg op project ANDERS KIJKEN

Workshop KLEUREN

Project Beeldhouwen met Schuimrubber

Project                MOOIE MUUR!

Project     Doorzichtige Wereld

Project           WAAR WOON IK?

Project DROOMKAMERS – onderbouw

Kunstproject          DROOMREIS (exclusief voor barneveldse scholen)

12

Project        HELLO / GOODBYE

Project             AFVAL? KUNST!

EXPOSITIE     GRIEZELGROT!

ONDERWATER-EXPOSITIE

Project BOUWEN MET LIJNEN

Project       AFSCHEIDSKUNST

Grotere projecten, zoals muurschilderingen op de buitenmuur van een gymzaal, muurschilderingen met de kinderen uit uw buurt of kunstprojectdagen voor de hele school of wijk voer ik samen met mijn collegae van de BIK Brigade graag voor u uit. Meer weten? Klik op onderstaande button:

bikbrigade